El laboratorio
Si quieres conocer un poco más de nuestra novedosa disciplina y saber a qué nos dedicamos exactamente y en qué proyectos estamos involucrados, tienes que visitar esta sección.
Nuestras publicaciones
Hemos guardado un archivo histórico de nuestras publicaciones en todo tipo de revistas científicas nacionales e internacionales. Aquí tienes los resultados de muchos años de nuestro trabajo.
Proyectos
En esta sección de nuestro sitio web hemos recogido los proyectos en los que los miembros de nuestro equipo han participado.
Publicaciones destacadas
Estos son algunos de los trabajos que más trascendencia han tenido desde nuestra fundación.
NUESTROS EQUIPOS
Nuestro grupo cuenta con los siguientes equipos:
Noticias recientes
Aquí tienes las últimas noticias sobre nuestro equipo, publicaciones, trabajos, etc.
Foodomics group is participating in the Exscalate4COV’s League, to tidentify molecules capable of targeting the coronavirus (2019-nCoV)
A. Cifuentes named one of the 100 most influential scientists in the world in the field of Analytical Chemistry (2019 Power List, the Analytical Scientist)
International society for the advancement of supercritical fluids, CFS-Jerry King Best Poster Award to the work: “Supercritical fluid extraction-based biorefinery of olive leaves residues: A green valorization strategy to obtain terpenoids-rich fractions with potential anti-cholinergic activity” by Z. Suarez, G. Alvarez, J.D. Sanchez, J.A. Mendiola, I. Faraone, D. Russo, L. Milella, E. lbañez, A. Cifuentes;17th European Meeting on Supercritical Fluids, 8-11 April 2019
A. Cifuentes and E. Ibáñez founding IFST-CIAL Joint Research Center for Green Foodomics Research creado junto al Institute of Food Science and Technology, Chinese Academy of Agronomic Sciences, Beijing, China
A. Cifuentes and E. Ibáñez editors of Special Issue "Advances on the Neuroprotective Effect of Food and Natural Bioactive Compounds on Alzheimer" of Int. J. Mol. Sci. Deadline for manuscript submissions: 30 April 2020.
A. Cifuentes Editor in Chief of encyclopedia “Comprehensive Foodomics” that will be published by Elsevier in 2021
A. Cifuentes and E. Ibáñez in “Editorial Board” of “Current Research in Biotechnology” journal
A. Cifuentes nominated for the Nils Foss Excellence prize 2018, Hillerød, Denmark
Reunión científica FLUCOMP
Organizada por FoodomicsElena Ibañez among Top 10s of analytical science, category Public Defenders
Top Social Media Articles
Application of mass spectrometry-based metabolomics approaches for food safety, quality and traceabilityLaboratorio de Alimentómica reconocido como Grupo Excelente
Foodomics Paper among 3 best of IJMS 2017
Comparative Study of Green Sub- and Supercritical Processes...
Libro “Los falsos mitos de la alimentación” nuevo libro publicado por Miguel Herrero dentro de la colección “¿Qué sabemos de…?